25 maart: workshop Praten over poëzie

Nieuw in Almelo: Praten over poëzie. Een inspirerende workshop waarin praten over gedichten uitmondt in een boeiend en diepgaand gesprek.

Poëzie vind je overal, in allerlei vormen over allerlei onderwerpen. Over actuele en wereldomvattende zaken, maar ook over een tijdloze emotie als angst of een tijdloos thema als moederschap dat centraal zal staan in de Boekenweek. Gedichten zijn zo boeiend omdat ze over ons gaan, ons leven, onze beleving, onze ideeën. En ze doen dat op een bijzondere manier.

De unieke vorm en inhoud maken het zo boeiend en verrijkend (en soms ook heel leuk) om gedichten te lezen en met elkaar te bespreken. Wat staat hier? Wat betekent het? Wat doet het me? Wat denk ik erbij? Op een onderzoekende, luisterende manier praten over poëzie kan leiden tot het beter begrijpen ervan en er meer plezier aan beleven. En misschien zelfs tot meer begrip van en voor jezelf en anderen.

In Almelo start de workshop ‘Praten over poëzie’. Diana Redmeijer en Bram Mieras (zie foto’s) verzorgen de kundige en enthousiaste begeleiding en verwelkomen je graag.

Datum: maandag 25 maart 2019

Tijd:  vanaf 19.30 uur inloop met koffie en thee, aanvang programma 20.00 uur

Plaats: Boekwinkel Bij de Aa, Grotestraat 99, Almelo

Kosten: € 2,50

Het thema van de eerste bijeenkomst is De moeder de vrouw. Dit is het thema van Boekenweek 2019 (23 tot en met 31 maart) en de titel van een gedicht van Martinus Nijhoff.

 Iedereen heeft een moeder of had een moeder. En veel vrouwen zijn zelf moeder. Alleen al daarom is moederschap een belangrijk thema. Het is boeiend er gedichten over te lezen en daarover met elkaar te praten. Wat is er mooi aan het gedicht van Nijhoff? Wat staat erin over de moeder? Wat zeggen andere dichters over moeders? Wat vinden wij daarvan?

Over dit en vast nog veel meer gaan we graag met elkaar in gesprek 

Vooraf aanmelden is niet vereist, maar wel prettig voor de organisatie. Het kan via bram.mieras@gmail.com. Je kunt ook naar dit adres mailen als je meer informatie wilt.

Diana Redmeijer groeide op in Groningen, waar ze Nederlands en Literatuurwetenschap studeerde. Ze geeft het vak Nederlands aan de Internationale School en schrijft levensverhalen. Sinds 18 jaar alweer is ze moeder van een dochter. Met man, dochter en hond woont ze in Almelo.

Bram Mieras is gepensioneerd docent Nederlands en filosofie, getrouwd, drie volwassen kinderen, houdt van lezen, puzzelen, gesprekken voeren, zonlicht.